Wspaniałe ciasto! Uwielbiam tę masę. Całość rozpływa się w ustach. Uzależnia! Kończąc jeden kawałek sięgamy po drugi :))))
Ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka sody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 15 dag roztopionej masła
- 3 żółtka
- 3 łyżki śmietany 12% lub 18%
Masa:
- 1/2 szklanki mleka (można dać 1 szklankę)
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 cukry waniliowe
- 1 masło
- 3 szklanki mleka w proszku (ok. 400 gr)
Polewa:
- gotowy kajmak (może być z puszki)
Ciasto:
Składniki ciasta wymieszać. Podzielić na 2 części i każdą piec na oddzielnej blaszce w 180 stopniach przez 10 minut.
Masa:
Mleko, cukier puder, cukier, cukier waniliowy i masło zagotować. Masę trochę ostudzić i wsypać 3 szklanki mleka w proszku.
Na jedną część ciasta położyć masę.
Przykryć drugą połową ciasta i polać kajmakiem.
Smacznego!!!
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńOj, bardzo :))))))))))))
OdpowiedzUsuńNie no, jak z mlekiem w proszku, to musi być przepyszne! I wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńAleż wspaniałe ;)
OdpowiedzUsuńpyszności :)
OdpowiedzUsuńA na jaki rozmiar blaszki jest to ciasto?
OdpowiedzUsuń24 year old Account Executive Bevon Norquay, hailing from Le Gardeur enjoys watching movies like "Rise & Fall of ECW, The" and Fashion. Took a trip to Belovezhskaya Pushcha / Bialowieza Forest and drives a De Dion, Bouton et Trépardoux Dos-à -Dos Steam Runabout "La Marquise". skocz do tych gosci
OdpowiedzUsuńuniewaznienie malzenstwa rzeszow
OdpowiedzUsuń