Ciasto Biała Krówka

Wspaniałe ciasto! Uwielbiam tę masę. Całość rozpływa się w ustach. Uzależnia! Kończąc jeden kawałek sięgamy po drugi :))))

Ciasto:
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka sody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 15 dag roztopionej masła
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki śmietany 12% lub 18%
Masa:
  • 1/2 szklanki mleka (można dać 1 szklankę)
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 cukry waniliowe
  • 1 masło
  • 3 szklanki mleka w proszku (ok. 400 gr)
Polewa:

Ciasto:
Składniki ciasta wymieszać. Podzielić na 2 części i każdą piec na oddzielnej blaszce w 180 stopniach przez 10 minut. 

Masa:
Mleko, cukier puder, cukier, cukier waniliowy i masło zagotować. Masę trochę ostudzić i wsypać 3 szklanki mleka w proszku. 

Na jedną część ciasta położyć masę. 

Przykryć drugą połową ciasta i polać kajmakiem.
Smacznego!!!

PS. Na zdjęciu poniżej razem z Mazurek Snikers






Komentarze

  1. Nie no, jak z mlekiem w proszku, to musi być przepyszne! I wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A na jaki rozmiar blaszki jest to ciasto?

    OdpowiedzUsuń
  3. 24 year old Account Executive Bevon Norquay, hailing from Le Gardeur enjoys watching movies like "Rise & Fall of ECW, The" and Fashion. Took a trip to Belovezhskaya Pushcha / Bialowieza Forest and drives a De Dion, Bouton et Trépardoux Dos-à-Dos Steam Runabout "La Marquise". skocz do tych gosci

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz