Kremowy sos mascarpone z kurczakiem i pieczarkami

Makaron z kurczakiem i pieczarkami w kremowym sosie mascarpone


  • 250 gr mięsa z uda kurczaka w przyprawie złocisty kurczak lub sól, pieprz, papryka słodka
  • 250 gr pieczarek
  • odrobina wody
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 250 gr mascarpone
  • sól
  • makaron wedle uznania
  • ser parmezan lub inny


Mięso podsmażamy na patelni. 
Pieczarki pokrojone podsmażamy na drugiej patelni.
Łączymy oba składniki na jednej patelni i dolewamy odrobinę wody by wytworzył się sos. Dolewamy śmietankę i dajemy mascarpone. 
Mieszamy, przyprawiamy. 
Dusimy chwilkę by smaki się przegryzły i sos lekko odparował. 
Dodajemy ugotowany makaron. 



 Nakładamy na talerz. Posypujemy serem i suszoną pietruszką. Smacznego!




Komentarze

  1. Uwielbiam takie dania, są syte i jest w nich mój ulubiony kurczak.

    OdpowiedzUsuń
  2. Kremowy sos jest pyszny i bardzo syty! pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz