Makaron z kurczakiem i pieczarkami w kremowym sosie mascarpone
Nakładamy na talerz. Posypujemy serem i suszoną pietruszką. Smacznego!
- 250 gr mięsa z uda kurczaka w przyprawie złocisty kurczak lub sól, pieprz, papryka słodka
- 250 gr pieczarek
- odrobina wody
- 200 ml śmietanki 30%
- 250 gr mascarpone
- sól
- makaron wedle uznania
- ser parmezan lub inny
Mięso podsmażamy na patelni.
Pieczarki pokrojone podsmażamy na drugiej patelni.
Łączymy oba składniki na jednej patelni i dolewamy odrobinę wody by wytworzył się sos. Dolewamy śmietankę i dajemy mascarpone.
Mieszamy, przyprawiamy.
Dusimy chwilkę by smaki się przegryzły i sos lekko odparował.
Dodajemy ugotowany makaron.
Nakładamy na talerz. Posypujemy serem i suszoną pietruszką. Smacznego!
Uwielbiam takie dania, są syte i jest w nich mój ulubiony kurczak.
OdpowiedzUsuńKremowy sos jest pyszny i bardzo syty! pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń