Piersi w pomidorach i pieczarkami pod pierzynką

Dobry, polski obiad. Odrobinę tłusty, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić :) Inspirowane zapiekanym schabem z majonezem i pieczarkami i rybą z porem i marchewką również z majonezem :)
  • 1 opakowanie piersi
  • 1/2  pomidora
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 opakowania pieczarek
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 garście startego sera
Żaroodporny półmisek smarujemy masłem lub olejem smakowym. 
Piersi kroimy w plastry i układamy na półmisku. Solimy i pieprzymy. 
Na mięsie układamy pomidora, sparzonego i pokrojonego w półplasterki. Solimy.
Na to piórka cebuli i podsmażone pieczarki (ja miałam niedużo, końcówkę farszu do cukinii faszerowanej).
Smarujemy majonezem. 
Zapiekamy 40-50 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 
Pod koniec pieczenia posypujemy startym żółtym serem.  
Podajemy z ziemniakami lub ryżem i z surówką. 
Smacznego!!!!


Komentarze