Najlepsze cukinie jakie jadłam! Na przystawkę, na imprezę lub na kolację z bagietką i lampką wina Jeżeli znacie lepsze, proszę o przepis ;)
Składniki:
- 2 młode cukinie
- zioła prowansalskie
- 250 g pieczarek
- 3 szalotki
- żółty ser
Cukinie przekroić na pół, wydrążyć. Posypać przyprawami: sól, pieprz, zioła prowansalskie. Skropić kilkoma kroplami oleju i lekko rozsmarować. Odstawić na kilka godzin! (WAŻNE -cukinia musi przejść smakami).
Pieczarki i cebulkę podsmażyć na patelni, przyprawić. Odstawić do ostygnięcia. Gdy pieczarki będą już zimne, dodać tartego żółtego sera.
Z cukinii odlać nadmiar soku, który się wytworzył i nafaszerować pieczarkami (można posypać serem wierzch cukinii) i zapiekać w piekarniku nastawionym na 180 stopni ok. 20-30 min. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz