Faszerowane cukinie NAJLEPSZE!

Najlepsze cukinie jakie jadłam! Na przystawkę, na imprezę lub na kolację z bagietką i lampką wina  Jeżeli znacie lepsze, proszę o przepis ;) 

Składniki:
  • 2 młode cukinie
  • zioła prowansalskie
  • 250 g pieczarek
  • 3 szalotki
  • żółty ser
Cukinie przekroić na pół, wydrążyć. Posypać przyprawami: sól, pieprz, zioła prowansalskie. Skropić kilkoma kroplami oleju i lekko rozsmarować. Odstawić na kilka godzin! (WAŻNE -cukinia musi przejść smakami). 
Pieczarki i cebulkę podsmażyć na patelni, przyprawić. Odstawić do ostygnięcia. Gdy pieczarki będą już zimne, dodać tartego żółtego sera. 
Z cukinii odlać nadmiar soku, który się wytworzył i  nafaszerować pieczarkami (można posypać serem wierzch cukinii) i zapiekać w piekarniku nastawionym na 180 stopni ok. 20-30 min. Smacznego!









Komentarze