Pavlova z truskawkami

Uwielbiam to ciasto! Jest fantastyczne w smaku -krucha słodka beza, delikatna bita śmietana i lekko kwaskowate owoce.. mmmmm :) a co najważniejsze bezę robi się w ciągu kilku minut.


Przepis na bezę zamieściłam tu.
Wszytko czego potrzebujemy to:

  • 500 ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • pół kobiałki truskawek
  • trochę cukru

 Truskawki myjemy. Kroimy na 4 części, plasterki, jeżeli są małe można zostawić w całości.
Robimy sos truskawkowy : kilka sztuk miksujemy z odrobiną cukru.


 Kremówkę ubijamy z 2 Ł. cukru pudru. Można dodać ziarenka z laski wanilii.
Na bezę kładziemy bitą śmietanę i układamy truskawki. Polewamy odrobiną sosu truskawkowego.
Ozdabiamy listkami mięty.

 





Smacznego!!!!


 
       alt="Milion smaków truskawek - edycja trzecia">



Komentarze

Prześlij komentarz