Naleśniki zapiekane z porem, szynką i chrzanem! Najlepsze!

Najlepsze naleśniki! Prosty farsz, niebanalnie przyprawiony, trochę śmietanki, sera i wyszło prawdziwe cudeńko. Inspirowane Malwinką :)

Składniki:
-naleśniki -12 szt. (przepis tu)
-3 pory
-500 g szynki konserwowej
-słoiczek chrzanu
-400 ml śmietanki 30%
-starty żółty ser
-olej (odrobina masła), sól & pieprz

Robimy farsz: na patelni podsmażamy na oleju/maśle 3 drobno pokrojone, wypłukane pory. Dorzucamy pokrojoną w kosteczkę szynkę. Dusimy chwilę, tak by por zmiękł. Doprawiamy solą, pieprzem i chrzanem. [można tu dodać trochę żółtego sera, odrobinę majonezu lub śmietanki -wg upodobań]
Naleśniki zawijamy z farszem w ruloniki i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
Zalewamy śmietanką (można ją odrobinę przyprawić) i posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni jakieś 20-30 minut.
Podajemy z sałatką. Smacznego!


Komentarze

Prześlij komentarz