Feta marynowana w ziołach i oliwie (+oliwki i suszone pomidory)

Uwielbiam taką fetę. Można oczywiście ją kupić w sklepie, ale po co? Skoro można zrobić samemu i dodać w odpowiedniej proporcji ulubione dodatki. Jest to banalnie proste :)
  • 1 opakowanie sera feta
  • kilka oliwek zielonych lub czarnych
  • kilka suszonych pomidorów
  • kilka ząbków czosnku
  • ulubione zioła: ja dałam sporo bazylii i mieszankę zioła prowansalskie
  • kolorowy pieprz
  • ulubiona oliwa lub olej
Wszystkie składniki kroimy (fetę oczywiście w kosteczkę, oliwki na pół, czosnek na plasterki, pomidory na mniejsze kawałki) i wrzucamy do słoiczka. Zalewamy oliwą. Dodajemy zioła i odrobinę kolorowego pieprzu. Delikatnie mieszamy i przerzucamy do ładnego słoiczka. Wstawiamy do lodówki. 
Idealne na imprezę, do pracy albo na jakiś wyjazd. Ja w tamtym roku zabrałam taki słoiczek w podróż do Grecji :) Wystarczy do tego bagietka i mamy super przystawkę!

Smacznego!

Komentarze