Sos 1000 Wysp

Mój ulubiony sos do wszystkiego! Zwłaszcza do kanapek, sałatek, grilla, pieczonych mięs.

Składniki:
  • majonez 
  • keczup
  • cebulka -drobno pokrojona
  • ogórek konserwowy -drobno pokrojony
  • papryka czerwona -drobno pokrojona
  • sól, pieprz, papryka słodka, cukier puder -do smaku
  • sok z ananasów (opcjonalnie)
Majonez i keczup wymieszać w miseczce. Ja zazwyczaj daję w proporcjach 50/50. Czasami gdy mam ochotę na delikatniejszy sos daję więcej majonezu. Dodaję pokrojoną cebulkę, ogórek konserwowy i paprykę czerwoną (czasami pomijam, nie jest niezbędna). Przyprawiam do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i cukrem pudrem. Jeżeli mam pod ręką dodaję nieco soku z puszki ananasów. Smacznego!



Komentarze