Mój HIT: Spaghetti na OSTRO!

Moje najulubieńsze spaghetti! Wielkie ilości czosnku tworzą niesamowitą kombinację z dużą ilością pietruszki i odrobiną ostrej papryczki! Idealne na letnie wieczory i do piwa:)

Składniki na 4 porcje:
  • 1 op. spaghetti
  • 3-4 papryczki
  • 3 główki czosnku
  • dużo natki pietruszki
  • 1/3 szkl. oliwy z oliwek
  • tarty ser
  • kostka rosołowa

Paprykę pokroić najdrobniej i wrzucić do oliwy przynajmniej na godzinę. Natkę posiekać. Czosnek pokroić wzdłuż. W jednym garnku gotujemy wodę i gotujemy makaron. W drugim garnku wlewamy wodę na 0,5 cm i wrzucamy kostkę rosołową. Gotujemy. Dodajemy paprykę z oliwą i mieszamy. Dodajemy pokrojony czosnek. Gotujemy 1-2 minutki. Wyłączamy gaz. Wrzucamy ugotowany makaron i pietruszkę. Mieszamy. Podajemy z dużą ilością sera, delikatną sałatką, która lekko złagodzi nam ostry smak makaronu i zimnym piwem :)



z bliska widać dokładnie dużą ilość czosnku, niestety papryczki nie widać na zdjęciach :(


i na koniec sałatka: sałata rzymska porwana na kawałeczki + pomidor  + jogurt naturalny + sól + pietruszka

Smacznego!
Wegetariański obiad III

Komentarze