Ekspresowe roladki z szynką i jajkiem w galarecie

Na imprezę, na śniadanie, do kanapki. Ekspresowa wersja roladek z szynką i jajkiem na bulionie z kostki!
  • 5 plasterków szynki konserwowej -tej większej
  • 5 jajek
  • kilka pieczarek konserwowych
  • majonez
Galareta
  • 800 ml wody
  • 1,5 kostki bulionowej drobiowej
  • 5 łyżeczek żelatyny
Ugotowane jajka kroimy na półówki. Jedną połówkę smarujemy majonezem i układamy na szynce. Obok układamy pokrojone pieczarki i owijamy jajko i pieczarki szynką. Roladki układamy w naczyniu. Pomiędzy roladkami układamy pozostałe pieczarki i połówki jajek, które smarujemy majonezem.
Robimy galaretkę: w gorącej wodzie rozpuszczamy kostkę bulionową i żelatynę. Gdy ostygnie, połową zalewamy  roladki, ostawiamy do lodówki. Po kilku minutach wlewamy resztę bulionu do naczynia i ponownie  wstawiamy do lodówki.



Smacznego!


Komentarze