Ta sałatka jest przepyszna do obiadu, tuż przed pasteryzacją i po -zimą:) W tamtym roku, dużo bardziej smakowała mi sałatka szwedzka, w tym, nie wiem dlaczego, ta podbiła moje kubki smakowe.
Sałatka z ogórków z pietruszką i czosnkiem
Przełożyć do słoików. Pasteryzować 10 minut.
Sałatka z ogórków z pietruszką i czosnkiem
- 8 kg ogórków
- 3-6 garści posiekanej pietruszki
- główka czosnku
- 0,5 litra oleju
- 0,5 litra octu
- 2,5 szkl cukru
- 0,5 szkl soli
- 2 paczki pieprzu i gorczycy
Przełożyć do słoików. Pasteryzować 10 minut.
i jeszcze raz polecam zrobić ją choćby do obiadu, bez pasteryzacji -jest PYSZNA!
Komentarze
Prześlij komentarz