Idealne na niedzielny obiad!

Jedno z moich ulubionych dań!  Idealne na niedzielny obiad:)




Zapiekane mielone z grzybami i kaszą gryczaną
  • ok. 1 kg mięsa mielonego z łopatki
  • kilka porządnych garści suszonych grzybów
  • 1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej
  • 2 jajka
  • sól i pieprz
Grzyby moczymy, gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy i bardzo drobno siekamy. Łączymy z mięsem mielonym i woreczkiem kaszy gryczanej. Dodajemy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Podajemy z sałatkami! Smacznego!

PS. Wersję bez kaszy podaję z ziemniakami. Także jest pyszna! Następnym razem pstryknę fotkę :)

Komentarze