Czekolada ta jest półpłynna, zastyga po pewnym czasie. Delikatna, słodka w smaku. Idealna jako polewa do dziecięcych smakołyków i na artystyczne esy-floresy:)
PS. tak sobie myślę, że po dodaniu mleka byłaby wspaniała jako gorąca czekolada do picia...
Polewa Czekoladowa (delikatna, słodka)
Gdy składniki ładnie się połączą, ściągamy z ognia, wlewamy kremówkę i połamane kostki czekolady.
Mieszamy do rozpuszczenia czekolady.
PS. tak sobie myślę, że po dodaniu mleka byłaby wspaniała jako gorąca czekolada do picia...
Polewa Czekoladowa (delikatna, słodka)
- 1/4 szkl. kakao
- 1/4 szkl. cukru
- 1/4 szkl. wody
- 1 szkl. kremówki
- 100-200g czekolady (1 mleczna, 1 gorzka)
Gdy składniki ładnie się połączą, ściągamy z ognia, wlewamy kremówkę i połamane kostki czekolady.
Mieszamy do rozpuszczenia czekolady.
Dobry przepis na polewę czekoladową zawsze się przyda:)
OdpowiedzUsuń