Polewa czekoladowa (delikatna i słodka)

Czekolada ta jest półpłynna, zastyga po pewnym czasie. Delikatna, słodka w smaku. Idealna jako polewa do dziecięcych smakołyków i na artystyczne esy-floresy:)
PS. tak sobie myślę, że po dodaniu mleka byłaby wspaniała jako gorąca czekolada do picia...




Polewa Czekoladowa (delikatna, słodka)
  • 1/4 szkl. kakao
  • 1/4 szkl. cukru
  • 1/4 szkl. wody
  • 1 szkl. kremówki
  • 100-200g czekolady (1 mleczna, 1 gorzka)
Kakao, cukier i wodę wrzucamy do garnka o grubym dnie i gotujemy na małym ogniu. Mieszamy.
Gdy składniki ładnie się połączą, ściągamy z ognia, wlewamy kremówkę i połamane kostki czekolady.
Mieszamy do rozpuszczenia czekolady.

Komentarze

Prześlij komentarz