Jajecznica na czerwono

Nie bardzo przepadam za zwykłą jajecznicą:/ za to tę mogłabym jeść 3 razy dziennie:) pod warunkiem, że nie jest za długo smażona, bo wtedy jej zapach mnie odpycha. Zimą używam zwykłego koncentratu pomidorowego, a latem pomidory bez skórki. W sam raz na początek długiego dnia!


Jajecznica na czerwono
na 1 os:
  • 2 jajka 
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka masła
  • sól i pieprz
Na patelnię wrzucam 1 łyżkę masła i 1 łyżeczkę przecieru pomidorowego. Podsmażam chwilkę i wbijam jajka. Zmniejszam gaz i od czasu do czasu mieszam. [Ważne by nie smażyć jajecznicy na dużym ogniu, tylko jak na najmniejszym -wtedy jest naprawdę smaczna i delikatna!] Solę, pieprzę. Na koniec dodaję jeszcze odrobinkę masła. Przekładam na talerz i podaję od razu! Smacznego!


Komentarze

  1. Jak smacznie wygląda! Na pewno pojawi się u nas na śniadaniu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za wzięcię udziału w mojej akcji Festiwal Śniadaniowy.
    Zapraszam do przejrzenia wpisu podsumowującego akcję, zawierającego wszystkie dodane przepisy :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz